Acestia vor aduce, spre vanzare, preparate din carne – carnați, virsli, salam, untura, jumari din carne de porc, slanina, jambon din porc Mangalița si Bazna, etc; produse de panificatie si patiserie – cozonac secuiesc, placinte, turta dulce, prajituri, tort, dobos, rulada de ciocolata, saleuri, cozonac, etc; branzeturi si produse lactate – sana, iaurt, kefir, cascaval, branza topita, branza de oaie si de bivolița, cascaval afumat si neafumat, smantana, telemea, etc.

De asemenea, vizitatorii vor putea gasi la Targ si miere, polen, faguri, propolis, fructe si legume proaspete sau procesate – dulceața, zacusca, produse ecologice, bauturi alcoolice –vinuri, palinca de mere, pere, prune, visinata, cidru si bere.

Totodata, in cadrul evenimentului vor fi expuse si produse inregistrate pe sisteme de calitate europene, cum ar fi: Magiunul de prune Topoloveni (primul produs cu Indicație Geografica Protejata – IGP pentru Romania, din anul 2011) si Salamul de Sibiu (cel de-al doilea produs cu Indicație Geografica Protejata – IGP pentru Romania din februarie 2016). Scrumbia de Dunare Afumata este un alt produs care este in curs de obtinere a protectiei pe sisteme de calitate europene  -IGP – si care se va regasi printre produsele romanesti.

Toti oaspetii Targului vor putea sa se bucure de preparate romanesti precum tocanița de berbecuț cu mamaliguta, tochitura pe plita, mici si carnați, pastrama si must, bulz, produse din peste in zona special amenajata din parcul Herastrau.

Pe langa produsele agroalimentare romanesti, producatorii vor aduce si flori, produse cosmetice realizate din uleiuri vegetale, obiecte de decor realizate de mestesugari si mesteri populari precum ceramica de Horezu sau Corund, ii din borangic, ii de Breaza, opinci, costume populare oltenesti, obiecte decorative din lemn, icoane, papusi, linguri.

Ziua Naționala a produselor agroalimentare romanesti” va fi marcata in toata țara prin organizarea de programe si manifestari educative, de voluntariat, cu caracter social si stiințific, consacrate promovarii produselor agroalimentare romanesti si castigarii increderii consumatorului, in conformitate cu prevederile Legii 168/2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *