Actualitate
Noi reguli de etichetare, insa doar pentru vanzatorii din piete. Vanzatorii de produse agricole vor fi obligati sa specifice numele producatorului, locul de origine si data obtinerii produselor, reguli care nu se aplica si retailerilor
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Vineri, 23 Februarie 2018 16:01

Sorin Mierlea, presedintele InfoCons: „Daca eu cumpar un iaurt, nu stiu daca e facut cu lapte din Ungaria sau Polonia”.

Vanzatorii de produse agricole din piete vor fi nevoiti sa treaca pe etichete, intr-un loc vizibil, denumirea producatorului, localitatea de origine si data obtinerii produselor agricole, obligatii care nu se aplica si retailerilor, aceste informatii nefiind la indemana consumatorului la raionul de fructe si legume, scrie ZF.ro.

 
Grupul suedez care a preluat fosta fabrica de paine Titan va investi 50 mil. euro in productie
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Joi, 22 Februarie 2018 16:33

Lantmännen Unibake, grupul suedez care a preluat o parte dintre activele din domeniul panificatiei de pe plan local ale austriecilor de la Goodmills, va investi in urmatorii cinci ani peste 50 de milioane de euro in dezvoltarea fabricii aflate in localitatea Pantelimon, langa Bucureşti, adaugand alte patru linii de productie.

„Grupul Lantmännen vede piata locala ca un viitor centru regional pentru tarile din imprejurimi, ca un hub de unde sa acoperim un teritoriu care are circa 150 de milioane de consumatori. Chiflele pe care le facem aici ajung chiar şi in Belgia şi de acolo in Franta, Danemarca sau Italia“, a declarat intr-un interviu acordat ZF Viorel Ognean, managerul roman care conduce operatiunile locale ale Lantmännen Unibake.

 
Tendinta in turismul rural: Scolile din strainatate cu copii de romani in clase incep sa trimita grupuri la pensiunile romanesti
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Joi, 22 Februarie 2018 15:59

Pensiunile din Romania incep sa fie cautate pentru vacante ale grupurilor de copii din strainatate in care cel putin unul provine dintr-o familie in care ambii sau unul dintre parinti sunt romani. Grupurile vin insotite de parintele roman si aleg Romania, care pentru ei este o destinatie necunoscuta, sigura si ieftina, a declarat pentru Profit.ro Marilena Stoian, fondatorul Asociatiei Nationale de Turism Rural si Ecologic (ANTREC). Daca pana in acest an copiii din familiile de romani din afara tarii veneau in vacante in Romania insotiti de familie, acum incep sa ajunga alaturi de colegii de scoala, scrie Profit.ro.

 
Crescatorii de ovine pot valorifica lana in 20 centre de colectare
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Miercuri, 21 Februarie 2018 12:15

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a identificat, prin Directiile pentru Agricultura Judetene, pornind de la efectivele de ovine si productia de lana obtinuta, zonele in care vor fi realizate centrele de colectare lana si piei de animale.

In prezent, exista 20 de centre care colecteaza lana de la crescatorii de ovine, cu o capacitate totala de circa 30.000 tone. Centrele care colecteaza lana sunt localizate pe intreg teritoriul tarii, astfel incat se colecteaza lana de la toti crescatorii de ovine, iar Directiile pentru Agricultura Judetene au pus la dispozitia asociatiilor crescatorilor de ovine datele de contact ale acestora.

 
STAGII DE PRACTICA AGRICOLA PROPUSE DE APPR, IN 2018
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Miercuri, 21 Februarie 2018 12:01

DOMENIIILE :

1.CERCETARE APLICATA (RETEA TESTARE IN CAMP PENTRU CULTURILE  - PORUMB, FLOAREA SOARELUI, CEREALE PAIOASE, SORG)

2.PRELUCRARE INFORMATII, GESTIONARE BAZA DE DATE TEHNICE

3. COORDONARE EVENIMENTE INTERNE ORGANIZATIE PROFESIONALA AGRICOLA

PERIOADE DE STAGIU : MARTIE-APRILIE/ IUNIE-IULIE / OCTOMBRIE-NOIEMBRIE

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 37