Solicitanții de motorina cu acciza redusă, care au primit acordul prealabil, trebuie să depună cererea trimestrială până pe 31 iulie
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Miercuri, 14 Iulie 2010 14:48

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil pentru motorina cu acciză redusă trebuie să depună, la Centrele Județene APIA, cererea trimestrială, până la data de 31 iulie 2010, potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri de instituție.

Cererea se depune până la finele lunii următoare trimestrului pentru care se solicită rambursarea și este însoțită de o situație centralizatoare privind cantitățile de motorină achiziționate în trimestrul respectiv, precum și documentele prevăzute de Ordinul 126/2010 cu modificările și completările ulterioare.

Astfel, alături de situaia centralizatoare, cererea trimestrială trebuie să fie însoțită de copii ale facturilor de cumpărare a motorinei, cu precizarea că, pentru acest an, facturile de achiziționare a motorinei trebuie să fie emise începând cu data de 27 mai 2010. Totodată, beneficiarii trebuie să depună dovada că au cont la Trezorerie.

În plus, beneficiarii din sectorul îmbunătățiri funciare trebuie să prezinte situația cantităților de apă pentru irigații, copii ale facturilor de apă din care să reiasă volumul consumat, situația suprafețelor irigate, pe structuri de culturi, aferentă trimestrului pentru care se solicită ajutorul de stat, precum ți copie de pe contractul de irigații/furnizare a apei.

APIA precizează că până la termenul limită de 28 iunie 2010 au fost depuse 9.459 cereri de acord prealabil.