APIA eliberează adeverințe pentru fermierii care vor să ia credite de la Banca Transilvania, CEC Bank și Fondul de Garantare a Creditului Rural
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Joi, 15 Iulie 2010 15:08

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) eliberează adeverințe pentru beneficiarii plăților pe suprafață care intenționează să acceseze credite de la băncile care au încheiat convenții cu Agenția pentru finanțarea activităților curente, potrivit unui comunicat transmis de instituție.

Convențiile au fost încheiate de APIA cu două bănci, Banca Transilvania și CEC Bank SA, și cu Fondul de Garantare a Creditului Rural - IFN SA.

 

Potrivit convenției, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA va elibera o adeverință prin care confirmă că beneficiarul a depus cererea de plată pentru schema unică de plată pe suprafață (SAPS) pentru anul 2010 și că s-au efectuat controalele și verificările administrative asupra cererii de plată a beneficiarului, conform reglementărilor în vigoare.

 

De asemenea, în adeverință se va menționa suprafața determinată pentru plată în cadrul schemei SAPS și faptul că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată la data emiterii acesteia, precum și că îndeplinește condițiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislația în vigoare.

Valoarea creditului va fi de 70 la sută din suma cuvenită din SAPS, denominată în lei la cursul leu/euro comunicat de BNR de la data solicitării creditului.

Totodată, Fondul de Garantare a Creditului Rural - IFN SA încheie cu banca o convenție-cadru plafon de garantare, prin care va garanta până la 50 la sută din valoarea creditelor acordate de bancă.

APIA a încheiat astfel de convenţii şi pentru campanile SAPS 2007, 2008 şi 2009.