Agricultorii organizează în septembrie un miting de amploare în Capitală și vor să blocheze drumurile naționale
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Joi, 29 Iulie 2010 11:44

Agricultorii încep protestele peste o lună, printre care un miting în Capitală, în 9 septembrie, la care sunt aşteptate 15.000 de persoane şi blocarea drumurilor naţionale în 23 septembrie. Ei  își exprimă astfel nemulțumirea față de politica Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, care le-a tăiat formele de sprijin.

Preşedintele Federaţiei Agrostar, Niculae Ştefan, a declarat joi că toţi cei care au legătură cu domeniul agriculturii reuniţi în Comitetul de criză pentru salvarea agriculturii au decis să organizeze în comun o serie de proteste în luna septembrie.

Acțiunile încep în 2 septembrie prin organizarea de proteste în fiecare reşedinţă de judeţ în faţa prefecturilor. Preşedintele Agrostar  a declarat că se așteaptă ca la aceste acțiuni să participe în total peste 40.000 de oameni cu peste 10.000 de utilaje agricole care să mărşăluiască pe străzi.

 

 

În 9 septembrie, producătorii agricoli şi sindicaliştii din agricultură intenţionează să organizeze un protest de amploare la Bucureşti la care ar urma să participe 15.000 de agricultori, cu aproximativ 300 de utilaje. Dacă revendicările nu le vor fi soluționate, agricultorii sunt hotărâți să rămână în Capitală
Ca ultimă formă de protest, agricultorii intenţionează să blocheze drumurile naţionale şi judeţene în 23 septembrie.
"Nu vrem nimic în plus de la statul român, vrem doar drepturile pe care le avem şi vrem să fim lăsaţi în pace să ne vedem de treabă. Nu suntem de acord cu acest mandat catastrofal al ministrului Mihail Dumitru, mandat în care au fost tăiate subvenţii şi în care toate planurile iniţiale au fost schimbate sau abandonate", a declarat președintele Agrostar.

Acesta a mai anunţat că în urma întâlnirii comitetului de criză de joi, reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor din domeniu au formulat o serie de revendicări comune care se vor regăsi într-un memoriu ce va fi transmis preşedinţiei, Guvernului, Parlamentului, partidelor politice parlamentare şi tuturor europarlamentarilor români.