AGROSTAR: Reducerea TVA la alimentele de bază la 5% nu se va resimți în prețuri la comercianți
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Miercuri, 20 Octombrie 2010 14:16

Federația AGROSTAR consideră că reducerea TVA la 5% pentru alimentele de bază ar fi trebuit să se facă pe toată filiera de produs (producător, procesator, comerciant), și nu doar la procesatori, pentru a se resimți în prețurile din magazine.

„Reducerea TVA pentru alimentele de bază, în forma aprobată, este o măsură bună doar pentru a combate evaziunea fiscală. Pentru a combate evaziunea fiscală și a se resimți și la consumator, reducerea trebuia să se facă pe toată filiera de produs și trebuia însoțită de taxarea inversă și de Codul de Bune Practici. Dacă aceste trei măsuri ar fi aprobate prețurile ar putea scădea cu 5-10%. În forma aprobată, nu se va resimți o ieftinire, pentru că reducerea este doar la procesatori”, declară președintele AGROSTAR Niculae Ștefan.

 

Federația AGROSTAR a fost înfiinţată în 1990 şi numără peste 38.000 de membri având în componenţa sa peste 150 de sindicate din toate ramurile agriculturii (cultura câmpului, avicultură, viticultură, horticultură, creșterea animalelor).