MADR vrea sa înființeze info-chioșcuri pentru informații privind fondurile europene în zona rurală
PDF Email
Scris de Lidia Truica
Marţi, 28 Decembrie 2010 21:48

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) vrea să înființeze un sistem de info-chioșcuri în zonele rurale pentru a oferi informații fermierilor în vederea accesării fondurilor europene pentru agricultură.

Achiziționarea, instalarea de terminale și mentenanța acestora vor fi finanțate de către MADR prin programele de asistență tehnică prevăzute din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală. De asemenea, la nevoie, Ministerul Agriculturii ar putea finanța un abonament pentru Internet necesar funcționării corespunzătoare a acestor info-chioșcuri.

Totodată, MADR consideră că obiectivele tip „info-chioșcuri” pot fi amplasate în sediile primăriilor din zonele rurale. Pentru implementarea acestui proiect, Ministerul Agriculturii propune semnarea unui acord cu Ministerul Administrației și Internelor pentru a facilita colaborarea cu Prefecturile și Consiliile Locale.

Agricultorii care vor dori să acceseze informațiile puse la dispoziție prin intermediul info-chioșcurilor vor fi îndrumați de către angajații instituțiilor aflate în subordinea celor două ministere implicate în acest proiect.

Scopul programului inițiat de MADR este de a crește eficiența și de a simplifica procedurile de completare a cererilor de sprijin din fonduri europene. Informarea la nivel local cu privire la programele finanțate din fonduri comunitare este o prioritate a Ministerului Agriculturii, iar acest program vine în completarea campaniilor de informare derulate de instituțiile subordonate.