Ministrul Finanțelor le-a promis agricultorilor că le plătește subvențiile restante
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Vineri, 14 Mai 2010 08:48

Ministrul Finanţelor Sebastian Vlădescu a declarat, joi, că va debloca până vineri toate plăţile restante din anul 2009 pentru agricultori. Declarațiile au fost făcute în urma întâlnirii cu reprezentanții Agrostar și ai Patronatului Român al Cărnii de Porc. Potrivit Agrostar, restanțele la subvențiile pe 2009 se ridică la 400 de milioane de lei.

Agricultorii au primit promisiuni și pentru rezolvarea altor probleme cum ar fi accizarea băuturilor fermentate linistit și analiza decontării TVA-ului pentru organizaţiilor utilizatorilor de apă, însă rămâne de văzut în ce măsură acestea vor fi puse în practică. Președintele Agrostar a declarat, după întâlnirea de joi, că organizația pe care o reprezintă nu va renunța la acțiunile de protest programate până când nu intra în conturile agricultorilor sumele restante.

 

 

Marți, 11 mai, agricultorii au protestat în fața Guvernului. Printre revendicările agriculturilor se numără promovarea măsurilor pentru acordarea de ajutoare de stat pentru toţi agricultorii fără discriminare, promovarea legislaţiei care să ducă la diminuarea ponderii 'pieţei negre' a produselor agroalimentare, odată cu apariţia unei legislaţii care să reglementeze funcţionarea pieţei produselor agricole şi punerea în practică a hotărârii guvernului privind reducerea accizei la motorina folosită în agricultură.