Intalnire romano-chineza la Ministerul Agriculturii
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Joi, 13 Februarie 2014 20:53

Ministrul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, s-a intalnit in data de 12 februarie 2014, la sediul Ministerului, cu HUO Yuzhen, Ambasadoarea Republicii Populare China in Romania, pentru a discuta aspecte privind colaborarea romano-chineza in domeniul agriculturii, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR). Constantin a subliniat importanța pentru Romania a acestei colaborari și si-a exprimat bucuria ca la inceputul lunii aprilie 2014 il va avea ca oaspete pe ministrul Agriculturii al Republicii Populare Chineze, domnul Han Changfu, care va efectua o vizita la Bucuresti. ”Este un semnal clar ca vizita premierului Li Keqiang, care a avut loc in luna noiembrie a anului 2013, e urmata de fapte si lucruri concrete care se întamplă in colaborarea dintre cele doua state”, a afirmat ministrul Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a subliniat interesul manifestat de operatorii din sectorul agricol romanesc pentru colaborarea cu partea chineza pe urmatoarele domenii de interes: bovine vii si produse derivate din acestea, ovine vii si derivate din acestea, precum si carnea de porc.

“Colaborarea dintre România și China reprezintă o prioritate a conducerii Ministerului Agriculturii, tinand cont de experienta si potentialul de care cele doua state dispun. In acest sens, se intentioneaza realizarea unor proiecte de durata care vor fi analizate de expertii din grupurile mixte de lucru”, se arata in comunicat. Ministrul Agriculturii a precizat ca Romania a incheiat cu China doua memorandumuri pe sectorul agricol – unul privind porcinele vii si carnea de porc, iar celalalt privind bovinele vii, carnea si produsele procesate din carne de bovine. De asemenea, ministrul a amintit intentia semnarii unui nou memorandum referitor la ovinele vii si carnea de ovine.

Atat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale cat si Ambasadoarea Republicii Populare China in Romania au apreciat faptul ca s-au realizat progrese in ceea ce privește colaborarea intre cele doua parti, amintind faptul ca in ultima perioada mai multe delegatii chineze au fost prezente in tara noastra, investitorii aratandu-si interesul pentru sectorul de crestere a bovinelor, a porcinelor si a ovinelor din Romania.