Micul romanesc mai asteapta aprobarea de la UE
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Sâmbătă, 22 Februarie 2014 12:10

 

Comitetului Permanent pentru Lanţul Alimentar şi Sănătatea Animalelor (SCFCAH) al EU a amanat luarea unei decizii privind utilizarea bicarbonatului de sodiu la prepararea pastei de mici. Solicitarea Romaniei ar urma sa fie readusa in discutie in luna iulie. “Cu toate ca nici un Stat Membru nu a avut obiectii la solicitările Romaniei, unele din aceste State au precizat ca nu pot vota in favoarea propunerii, datorita solicitarilor producatorilor nationali, solicitari care nu au putut fi incluse in prezentul proiect. In esenta, este vorba de interesul acestora privind extinderea listei cu aditivi care nu sunt utilizati in produse traditionale”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

 

In aceasta situatie, Comisia a decis sa nu supuna votului proiectul de regulament, evitand astfel reluarea intregului proces de la zero (opiniile favorabile cumulau 247 voturi). O următoare reuniune pana la care ar trebui sa se clarifice solicitarile Statelor Membre este programata dupa ce noul Parlament European va fi ales, respectiv in luna iulie.

“Precizam insa ca micii romanesti pot fi in continuare comercializati pe piata interna a UE, cu folosirea aditivilor in discutie”, de arata in comunicat.