Subventia pentru oi si capre din zonele defavorizate se plateste pana la sfarsitul lunii mai
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Miercuri, 02 Aprilie 2014 15:30

 

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a finalizat controlul la fata locului privind cererile de solicitare a ajutorului specific acordat producatorilor de lapte si de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate, depuse in 2013. Platile vor fi efectuate la sfarsitul lunii mai.

APIA informeaza ca, dupa finalizarea tuturor verificarilor si stabilirea numarului de animale eligibile se va calcula cuantumul pe cap de animal prin raportarea plafonului alocat 6.711.315 euro la efectivul de capete eligibile, fara a depasi 6,5 euro/cap”.

 

In baza listelor de plata cu beneficiarii si sumele autorizate pentru plata ajutorului specific intocmeste si transmite catre MADR situatia centralizatoare a sumelor autorizate pentru plata, in vederea transmiterii cererii de deschidere a creditelor bugetare catre Ministerul Finantelor Publice.

 

Ajutorul specific acordat producatorilor de lapte si de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate au ca sursa de finantare Fondul European de Garantare Agricola. Pentru anul de cerere 2014 urmeaza a fi publicate actele normative care stabilesc termene de depunere si conditiile de eligibilitate.