Productia vegetala, agricultura ecologica si zootehnia, domeniile in care Romania ar putea sa se impuna pe piata europeana
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Vineri, 25 Aprilie 2014 12:47

 

Productia vegetala, agricultura ecologica, dar si zootehnia sunt domeniile in care Romania ar putea sa se impuna pe piata europeana, considera ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

"Dorim ca agricultura ecologica sa devina un ambasador chiar daca nu putem vorbi de mari valori, dar putem vorbi de calitatea produselor romanesti. Daca vom stimula, asa cum incercam sa stimulam agricultura ecologica, cred ca vom avea sansa si cu celelalte produse. De asemenea, Romania sper să redevina un granar, cel puțin pentru aceasta zona, pentru ca suntem recunoscuti cu o productie, cel putin la porumb, pe primele locuri in Europa. Avem si alte produse in care ne situam in primele 5-7 state ale UE. Cred ca in continuare productia vegetala va fi pe primul loc", a declarat, joi seara, la Realitatea TV, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, citat de Agerpres.

 

 

Acesta a mai mentionat si potentialul din zootehnie, nevalorificat pana in momentul de fata, in conditiile in care Romania detine 4,5 milioane hectare de pasuni.

"Potentialul pe care il avem in zootehnie este extrem de important, mai ales pe vaca de lapte. Suntem tara care are cele mai mari suprafete de pasuni, cu 4,5 milioane hectare. Acest lucru inseamna un potential nevalorificat suficient in zona de zootehnie, iar fermierii primesc subventii extrem de tentate", a mai spus Constantin.