Afacere-bomba pe suprafete mici: Cultura de sparanghel aduce profit tot mai mare pe o piata in care cererea se dubleaza de la an la an
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Joi, 22 Mai 2014 12:54

Cultura de sparanghel sau  afacere cu sparanghel erau, pana acum doi-trei ani, ceva la care nimeni din Romania nu se gandea: cererea era practic inexistenta, iar putinii pasionati de gastronomia care sa includa aceasta leguma gaseau la hipermarket marfa de import, in special din Peru. Aceasta in timp ce fermierii din Spania, Italia, Marea Britanie, faceau profituri de milioane de euro din plantatii de zeci si chiar sute de hectare, scrie agrointel.ro.

 

Dan Cristea a lucrat trei ani intr-o ferma de sparanghel din Marea Britanie si de sapte ani se ocupa, printre altele, sa produca si sa vanda circa 150 de kilograme de sparanghel pe an. Pana acum a fost un hobby pentru el, spera ca de anul viitor sa poata sa creasca suprafata cultivata si sa obtina profit semnificativ. Are o pagină de Facebook prin care isi promoveaza sparanghelul si unde reuseste sa isi vanda recolta.

 

Daniel Toma are deja un business consolidat cat de cat, atat la nivelul productiei, cat si la nivelul vanzarii de radacini, sau coroane cum se numesc in limbaj de specialitate, pentru infiintarea de noi culturi. Se lupta ss creeze o piata pentru sparanghelul romanesc iar pe site-ul sau comercializeaza trei soiuri ale acestei legume.

Mai multe detalii gasiti aici