Solutii digitale pentru fermieri: Platforma VitalFields, disponibila in Romania
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Sâmbătă, 11 Martie 2017 12:07

VitalFields, platforma pentru agricultura digitala, este acum disponibila si in Romania sub forma de software cloud accesibil pe baza de abonament anual. Mai mult, utilizatorii beneficiaza in mod gratuit si de aplicatia mobila de administrare a terenurilor, inclusa in abonament.

Disponibil in sapte tari europene, software-ul VitalFields ofera o solutie intuitiva de planificare, administrare, analiza si raportare a situatiei lucrarilor agricole, inclusiv functii de urmarire a pesticidelor si fertilizantilor utilizati in functie de tipul de cultura, totul fara a avea nevoie de un hardware specializat. De asemenea, VitalFields ofera fermierilor posibilitatea de a crea rapoartele necesare pentru depunerea cererilor unice de plata la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Pentru a transforma agricultura digitala intr-o solutie accesibila jucatorilor mici si mari, VitalFields anunta si o oferta promotionala de lansare, tarifele incadrandu-se intre 0,3 si 0,9 euro pe hectar pe an. In afara fermierilor care administreaza mai putin de 40 de hectare si care pot utiliza software-ul VitalFields complet gratuit, agricultorii care au intre 41 si 500 de hectare vor plati numai 0,9 euro pe hectar pe an, in timp ce orice alta suprafata peste 500 de hectare va fi taxata cu 0,3 euro pe hectar pe an.