Ministrul Daea a dat startul la umplutul camarilor, la Topoloveni
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Joi, 05 Octombrie 2017 22:13

S-a dat startul la umplutul camarilor cu conserve. La evenimentul organizat de fabrica de conserve de legume, fructe si semipreparate MGC Topoloveni a participar si ministrul Agriculturii, Petre Daea, alaturi de autoritațile locale, scrie Evz.ro

Circa 2.000 de persoane, ziaristi din presa locala si centrala, partenerii companiei si ambasadori, Primarul Orasului Topoloveni si autoritatile locale, toți au putut vedea cum se fabrica cele mai indragite conserve, dar si cum aratau utilajele de pe vremuri.

In 2002, MGC Topoloveni a achizitionat fabrica de conserve infiintata la 1901 la si, in urma unui amplu proces de investitii, a reusit ca, la inceputul anului 2016 sa pozitioneze fabrica in topul producatorilor de alimente din Romania.

Astazi, cei peste 250 de angajati permanenti ai companiei produc anual peste 7.500 de tone de alimente in peste 200 de sortimente, zacusca aducandu-le pozitia de lider de piata in valoare si volum, conform GFK.

Unitatea cuprinde, printre altele, o  masina de gatit iahnie, cuptoare pentru sarmale, o linie de copt vinete si ardei pentru zacusca direct pe flacara.

In acest moment, MGC produce in patru sectii – sectia de legume, fructe si mancaruri; sectia de semipreparate congelate; sectia de sosuri; sectia de specialitati din carne - sub mai multe branduri: Bunatati de Topoloveni, Gradina Mariei, A la carte collection, Quali (HoReCa), Beyroutee si Tabakta (pentru pietele internationale).

Sursa: Evz.ro