Cooperativa agricola Gheorghe Doja trimite pepeni in Lidl Cehia si Dubai. „Toata lumea produce, dar mai greu este sa vanzi pe piata. Asocierea ne-a ajutat sa incheiem parteneriate cu retailerii.“
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Miercuri, 06 Decembrie 2017 20:16

Cooperativa agricola Gheorghe Doja, formata din opt fermieri care cul­ti­va impreuna pepeni si legume pe 150 de hectare in judetul Ialomita, mizeaza anul acesta pe vanzari de peste 15 mil. lei (3,3 mil. euro), dupa ce co­ope­rativa a iesit cu productia de pepeni la export in Lidl Cehia si in Dubai, scrie ZF.ro.

„Suprafetele cultivate au crescut de la an la an, iar anul acesta am facut export de pepeni. Am reusit sa exportam direct 1.200 de tone de pe­peni in Lidl Cehia, ceea ce reprezinta circa 10% din productie. Am mai trimis si in Dubai un container de 20 de tone de pepeni, prin intermediari, o colaborare care va continua si anul acesta“, a declarat pentru ZF Ion Florin, presedintele cooperativei.

Cooperativa agricola Gheorghe Doja livreaza peste 10.000 de tone de pepeni si legume anual, principalii clienti fiind Auchan, Lidl Romania, Lidl Cehia, Carrefour, Billa, Cora, Mega Image si Profi, potrivit reprezentantilor companiei.

„Toata lumea produce, dar mai greu este sa vanzi pe piata. Asocierea ne-a ajutat sa incheiem parteneriate cu retailerii“, a spus presedintele cooperativei agricole Gheorghe Doja.

In Romania sunt doar in jur de 200 de cooperative agricole care reusesc sa aiba rulaje anuale, potrivit datelor din piata.