Noi obligatii pentru fermierii care vând in piete: Trebuie sa afiseze o eticheta speciala. Administratorul pieței trebuie sa-i reclame daca nu se conformeaza
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Duminică, 18 Februarie 2018 12:35

Producatorii agricoli vor fi obligati sa afiseze in piete o eticheta de produs detaliata, care sa indice datele de identificare ale fermierului si ale produsului, dar si sa expuna la locul de vânzare o copie dupa atestatul de producator. Legislatia actuala prevedea doar obligatia afisarii unei etichete, dar fara a detalia modalitatea de realizare si elementele care trebuie afisate pe eticheta. Noile reguli sunt introduse intr-un proiect de lege pregatit sa fie aplicat.

Conform definitiei din proiectul amintit, eticheta produsului va fi ”un material scris, imprimat, inscris la vedere, in mod vizibil, lizibil și ușor de ințeles, cu scopul de a oferi cumpărătorilor informațiile necesare, suficiente, verificabile și ușor de comparat, astfel incat să permită acestora să aleagă acel produs care corespunde exigențelor din punct de vedere al nevoilor și posibilităților lor financiare”.

Detalii: Profit.ro