Tendinta in turismul rural: Scolile din strainatate cu copii de romani in clase incep sa trimita grupuri la pensiunile romanesti
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Joi, 22 Februarie 2018 15:59

Pensiunile din Romania incep sa fie cautate pentru vacante ale grupurilor de copii din strainatate in care cel putin unul provine dintr-o familie in care ambii sau unul dintre parinti sunt romani. Grupurile vin insotite de parintele roman si aleg Romania, care pentru ei este o destinatie necunoscuta, sigura si ieftina, a declarat pentru Profit.ro Marilena Stoian, fondatorul Asociatiei Nationale de Turism Rural si Ecologic (ANTREC). Daca pana in acest an copiii din familiile de romani din afara tarii veneau in vacante in Romania insotiti de familie, acum incep sa ajunga alaturi de colegii de scoala, scrie Profit.ro.

Marilena Stoian spune ca, in medie, copiii au intre 7 si 14 ani si vin in grupuri de 10-20. Cel putin unul dintre ei provine dintr-o familie cu unul sau ambii parinti sunt romani, parintele respectiv insotindu-i in vacanta cu rolul de ghid. Recent, doua grupuri de copii, unul din Olanda si altul din Belgia, au rezervat locuri la pensiuni din tara, primul in judetele Arges si Brasov si celalalt in Maramures.

 

Sursa: Profit.ro