Grupul suedez care a preluat fosta fabrica de paine Titan va investi 50 mil. euro in productie
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Joi, 22 Februarie 2018 16:33

Lantmännen Unibake, grupul suedez care a preluat o parte dintre activele din domeniul panificatiei de pe plan local ale austriecilor de la Goodmills, va investi in urmatorii cinci ani peste 50 de milioane de euro in dezvoltarea fabricii aflate in localitatea Pantelimon, langa Bucureşti, adaugand alte patru linii de productie.

„Grupul Lantmännen vede piata locala ca un viitor centru regional pentru tarile din imprejurimi, ca un hub de unde sa acoperim un teritoriu care are circa 150 de milioane de consumatori. Chiflele pe care le facem aici ajung chiar şi in Belgia şi de acolo in Franta, Danemarca sau Italia“, a declarat intr-un interviu acordat ZF Viorel Ognean, managerul roman care conduce operatiunile locale ale Lantmännen Unibake.

Compania are in plan sa instaleze alte patru linii de productie in unitatea de langa Bucureşti, care se adauga celei care realizeaza mai bine de 150 de milioane de chifle anual. Viorel Ognean estimeaza investitia in cele patru linii noi de productie la peste 50 de milioane de euro. Lantmännen Unibake, al doilea cel mai mare jucator de pe piata de panificatie de la nivel european, a intrat direct pe piata locala in anul 2016, atunci cand a cumparat active din domeniul de panificatie ale Goodmills Romania (fosta Titan SA), insa anterior fusese client al fabricii.

Sursa: ZF.ro