AGROSTAR îl acuză pe Mihail Dumitru că îi minte pe agricultori că vor primi avans din plățile pe suprafață
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Vineri, 18 Iunie 2010 15:08

Federația AGROSTAR îl acuză pe ministrul agriculturii Mihail Dumitru că minte când spune că agricultorii vor primi un avans din plata pe suprafață cuvenită pentru anul 2010.

„ Este o minciună că agricultorii vor primi un avans pentru din plata pe suprafață. Încă mai sunt de achitat restanțe din 2008 și din 2009. De unde vor lua bani pentru un avans? Și dacă ar fi bani, nu li se face o favoare agricultorilor. Așa ar fi normal, ca oamenii să primescă acești bani să aibă resurse pentru campania de toamnă. Din păcate este doar o minciună, nu sunt bani, iar ministrul Agriculturii e preocupat de propria imagine. Ne poate conduce un mincinos? ”, a declarat secretarul general al Federației AGROSTAR Tudor Dorobanțu.

 

 

În privința faptului că s-au depus doar 4.100 de cereri pentru motorina cu acciza redusă AGROSTAR consideră că Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale nu a făcut nimic pentru a-i informa pe cei care au acest drept.

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale Mihail Dumitru a declarat vineri în cadrul unei conferințe de presă că intenționează să le dea, în octombrie, agricultorilor un avans pentru plata pe suprafață, plăți care în mod normal se fac în luna decembrie. Joi, ministrul Dumitru a declarat că peste 90% din bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale a fost cheltuit.

Federatia “AGROSTAR”, cea mai mare organizaţie sindicală din domeniul agricol, a fost înfiinţată în 1990 şi numără peste 38.000 de membri, având în componenţa sa peste 150 de sindicate din toate ramurile agriculturii (cultura câmpului, avicultură, viticultură, horticultură, sindicate ale producătorilor şi fermierilor).