“Pregatirea tinerilor pentru ce îi asteaptă dupa finalizarea studiilor este important sa se facă inca de pe bancile scolii. Este si in avantajul lor, pentru ca stiu ce ii asteapta cand se vor angaja sau daca vor sa-si deschida o afacere, dar si a angajatorilor, care vor avea forța de munca bine pregatita. Agrostar este un partener activ in orice proiect care vizeaza formarea tinerilor, mai ales ca intr-un domeniu cum este agricultura este nevoie de tineri specializati”, a declarat presedintele Agrostar Niculae Stefan.

 

 

Universitatea Bioterra este partenerul potrivit in acest proiect, intrucat avem mai multe facultăat cu profil agro-alimentar. Si pentru studenti e important sa stie ce ii asteapta dupa ce termina studiile, iar acest proiect le oferă oportunitatea de a se adapta usor pe piata muncii”, a declarat Sia Sararu, responsabil coordonator studenti Universitatea Bioterra.

Cei 5.000 de studenti vor beneficia de stagii complexe de practica, Workshop-uri, excursii tematice, ateliere de bune practici, seminarii de informare cu privire la oportunitatile existente pe piata muncii.

 

“In cadrul proiectului va exista un program integrat de consiliere profesionala care vizeaza dezvoltarea perspectivelor de cariera pentru studenti prin familiarizarea cu mediul de lucru, dar si dezvoltarea abilităatlor personale (incredere in sine, auto-control, adaptabilitate si munca in echipa). De asemenea, grupul tinta va beneficia de un pachet de material suport: brosuri cu recomandari privind identificarea si obtinerea unui loc de munca, dar si ghiduri si materiale referitoare la tematica obiectivelor orizontale (egalitatea de sanse si dezvoltarea durabila). Totodata, va fi creata si o pagină web cu informatii relevante despre proiect, actualizată pe tot parcursul implementarii, care va contine detalii referitoare la proiect adresate grupului tinta”, a precizat Oana Sahlean manager de proiect.

Proiectul este cofinantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeste in oameni!”, Axa prioritara 2, Domeniul major de interventie 2.1-„Tranzitia de la scoală la viata activa!”

Proiectul reprezinta un program complex de dezvoltare a competentelor practice pentru studentii din anii terminali si masteranzi in scopul autocunoasterii si dezvoltarii personale, precum si furnizarea serviciilor de informare si consiliere privind cariera studentului in contextul existent. In cadrul proiectului vor fi infiintate 5 centre care vor furniza servicii de orientare, consiliere si indrumare pentru studenti. Centrele vor functiona in: Bucuresti, Alexandria, Slobozia, Buzau, Focaani.

In cadrul proiectului, 15 studenti care s-au remarcat in stagiul de practica vor beneficia de premii care vor consta intr-o vizita de studiu in Spania.

Obiectivul general al proiectului consta in cresterea sanselor de ocupare a studentilor din Regiunea Sud Est, Regiunea Sud-Muntenia si Regiunea Bucuresti-Ilfov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *