Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) reamintește fermierilor care au depus cereri pentru schemele/măsurile de sprijin pe suprafață și ale căror culturi au fost inundate că trebuie să anunțe, în scris, în termen de cel mult 10 zile lucrătoare, apariția cazului de forță majoră. Astfel, fermierii trebuie să transmită Centrelor Județene/Locale APIA o Înștiintare însoțită de acte doveditoare, se arată într-un comunicat transmis luni de APIA .

Dacă terenurile inundate nu se află în zone declarate calamitate printr-un act normativ, fermierii trebuie să prezinte, alături de Înștiințare, următoarele documente: copie după procesul verbal de calamitate sau adeverință de la primărie și/sau copie după procesul verbal de constatare emis de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Fermierii ale căror culturi inundate se găsesc în zone declarate calamitate printr-un act normativ național trebuie să transmită Centrelor Județene/Locale APIA doar Înștiințarea, fără alte acte doveditoare.Este important de menționat că fermierii care nu înștiințează APIA cu privire la apariția unui caz de forță majoră, respectiv culturi calamitate, riscă să piardă sprijinul financiar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *