Asociatii ale producatorilor si procesatorilor
Prea mulți, și prea mari, absenți la Adunarea Generală LAPAR
PDF Email
Scris de Tudor Calotescu
Luni, 13 Februarie 2017 22:36
Forme asociative - Asociatii ale producatorilor si procesatorilor

Să fie un semn că în România până și o fulguială blajină înseamnă un dezsatru?! Totuși, chiar dacă nici un drum nu a fost închis circulației, nu l-am zărit printre participanți nici pe vicele Nicolae Sitaru (era în străinătate!!!), dar nici pe vicele Gheorghe (Conu) Albu. Nici pe proaspăt reales președinte APPR, Arnaud Perrein (francezul de rău al României, conform atitudinii liderului LAPAR), dar nici pe liderul APA Mehedinți, mult prea televizatul Cornel Stroescu, proaspăt ales primvicepreședinte al Camerei Agricole Naționale (după ce a renunțat să mai candideze pentru un nou mandat de președinte, cu speranța că dacă nu va mai conduce el destinele acestei structuri, președintele LAPAR, Laurențiu Baciu, nu se va mai împotrivi desăvârșiri acestor camere agricole). Dar nici alți mari fermieri, cum ar fi Adrian Rădulescu sau Nicușor Șerban. Nici pe actualul președinte al Camerei Agricole, Vasile Balcan.

 

Ultima actualizare în Joi, 02 Martie 2017 19:59
 
PRO AGRO: Reprezentantii cooperativelor agricole pot participa gratuit la Forumul Business al Presedintiei Cogeca de la Berlin
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Vineri, 31 Ianuarie 2014 11:04
Forme asociative - Asociatii ale producatorilor si procesatorilor

Reprezentantii cooperativelor agricole din Romania pot beneficia de acces gratuit in cadrul forumului business al presedintiei Cogeca privind sectorul aprovizionarii cu factori de productie agricola de la Berlin, ce se va desfasura in perioada 14-15 mai 2014, potrivit unui comunicat al PRO AGRO. Prin apartenenta Federatiei Nationale PRO AGRO la COPA COGECA reprezentantii cooperativelor agricole din Romania pot beneficia de gratuitate la taxa de participare in cadrul forumului.

Ultima actualizare în Marţi, 11 Februarie 2014 21:08
 
Tabără le-a spus agricultorilor că se consultă și cu Ion Ceaușescu în privința măsurilor pe care vrea să le adopte în sectorul agricol
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Luni, 15 Noiembrie 2010 14:23
Forme asociative - Asociatii ale producatorilor si procesatorilor

Agricultorii sunt nemultumiți de rezultatul întâlnirii pe care au avut-o la mijlocul săptămânii trecute cu ministrul de resort, Valeriu Tabară, care în afara unor promisiuni nu le-a soluționat majoritatea revendicărilor formulate în cadrul protestului de la începutul lunii septembrie.

„Nu am primit răspunsurile pe care le așteptam. Domnul ministru Tabără ne-a spus că dânsul consultă pe toată lumea, că a vorbit chiar cu Ion Ceaușescu (n.n.-Profesor Doctor cunoscut ca specialist în horticultură, fratele lui Nicolae Ceaușescu), dar deocamdata constatăm că nu există nimic concret. După acțiunea de protest de la începutul lunii septembrie i-am dat un răgaz, dar nu s-a concretizat nimic”, a declarat pentru agro-consultanța.ro directorul executiv al Federației Naționale a Producătorilor Agricoli (FNPAR), Daniel Botănoiu.

 

Ultima actualizare în Duminică, 28 Noiembrie 2010 15:18
 
Cooperativa Agricolă Euro Furnica și-a dublat numărul de membri în doar câteva luni de la înființare
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Sâmbătă, 31 Iulie 2010 22:24
Forme asociative - Asociatii ale producatorilor si procesatorilor

Cooperativa Agricolă Euro Furnica din Slatina, județul Olt, care produce și procesează lapte provenit de la vaci, oi și capre, dar și carne și-a dublat numărul de membri în doar câteva luni de la înființare. Dacă în luna martie, când a fost înregistrată, avea șapte membri acum are 15.

„Am gândit și am pus în practică un program de dezvoltare pe domenii distincte, dar cu activități complementare astfel încât să asigurăm dezvoltarea fiecărei ferme în parte. Cooperativei îi revine doar datoria de a asigura inputurile fiecărei ferme (material săditor, semințe, utilaje agricole etc) și desfacerea produselor”, a declarat pentru agro-consultanța.ro președintele Cooperativei Euro Furnica Vasile Buzatu.

 

Ultima actualizare în Miercuri, 01 Septembrie 2010 10:16