PRO AGRO: Reprezentantii cooperativelor agricole pot participa gratuit la Forumul Business al Presedintiei Cogeca de la Berlin
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Vineri, 31 Ianuarie 2014 11:04
Forme asociative - Asociatii ale producatorilor si procesatorilor

Reprezentantii cooperativelor agricole din Romania pot beneficia de acces gratuit in cadrul forumului business al presedintiei Cogeca privind sectorul aprovizionarii cu factori de productie agricola de la Berlin, ce se va desfasura in perioada 14-15 mai 2014, potrivit unui comunicat al PRO AGRO. Prin apartenenta Federatiei Nationale PRO AGRO la COPA COGECA reprezentantii cooperativelor agricole din Romania pot beneficia de gratuitate la taxa de participare in cadrul forumului.

Forumul business al Presedintiei Cogeca este o ocazie unica de a desfasura un schimb privilegiat de opinii intre reprezentantii organizatiilor membre ale Cogeca si liderii unor cooperative agricole de succes din UE.  Acest forum se va concentra pe activitătile comerciale si interesele strategice ale cooperativelor de aprovizionare cu factori de productie agricola.

Prof. Dr. Harald Von Witzke, de la Humboldt Universitatea din Berlin, va prezenta „evolutiile de pe piata agroalimentara si problemele de strategie comerciala pentru cooperativele agricole”.

Dezbaterea se va concentra pe modul in care cooperativele agricole europene fruntase fac fata  conditiilor economice dificile. Directorii generali vor explica modul in care vor continua procesul de integrare in piata globala pentru a crea mai multe sinergii, pentru a dezvolta economiile de scară si, in cele din urma, pentru a oferi solutii rentabile, asigurand totodata factorii de productie necesari agricultorilor.

Înfiintata in anul 1959, Cogeca (Cooperative agricole europene) reuneste 31 de organizatii ale cooperativelor agricole si reprezinta una dintre cele mai mari si mai active structuri in reprezentarea intereselor la Bruxelles, detinand legaturi stranse cu alte tari europene. Federatia Nationala Pro Agro este membru al Copa- Cogeca din septembrie 2013.

Ultima actualizare în Marţi, 11 Februarie 2014 21:08