Datele obținute în urma evaluării arată că există în România unități de procesare carne, depozite frigorifice, centre de ambalare ouă, unități de procesare pește și produse din pescuit, care au realizat într-un procent de peste 70% măsurile necesare pentru modernizare și restructurare, conform normelor și cerințelor europene.

Demersul României, de a obține prelungirea perioadei de tranziție cu încă un an pentru aceste unități, este argumentat prin procentul mare în care s-au implementat programele de modernizare și restructurare și prin condițiile economice dificile care au  dus la întârzieri în asigurarea resurselor de finanțare și implicit la imposibilitatea finalizării acestora până la termenul stabilit inițial, cel de 31 decembrie 2010.

„Vom face toate eforturile pentru a convinge că aceste unități merită șansa de a-și finaliza programele de modernizare și restructurare, de a se alinia cerințelor europene și de a participa la comerțul intracomunitar. Este de asemenea o modalitate de a evita implicații  sociale și economice nedorite, care ar putea rezulta ca urmare a sistării activității unităților de industrie alimentară, care până la sfârșitul acestui an nu vor putea îndeplini cerințele legislației Uniunii Europene. ” a declarat președintele ANSVSA Radu Roatiș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *