Bancpost a încheiat un protocol de colaborare cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale MADR), Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) și Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), pentru facilitarea accesului la produsele bancare necesare proiectelor de investiții cu fonduri europene, potrivit unui comunicat al băncii.

Acordul este destinat beneficiarilor Programului Naţional de Dezvoltare Rurală. În protocolul de colaborare este specificat un model de scrisoare de confort pe care beneficiarii trebuie să-l prezinte APDRP înainte de semnarea propriu-zisă a contractului de finanţare nerambursabilă.

Scrisoarea de confort va constitui o garanţie a faptului ca un proiect acceptat pentru finanţare FEADR (Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală) are acces la surse bancare pentru asigurarea cofinanţării proiectului, se arată într-un comunicat al Bancpost.
Această scrisoare, solicitată de către autoritatea de management, este una angajantă şi va putea fi emisă doar după aprobarea finanţării în cadrul băncii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *