Cea mai mare scădere a producţiei în iulie, comparativ cu iunie, a avut loc la unt cu 106 tone (-13%), la 708 tone, urmat de brânzeturi inclusiv brânza obţinută exclusiv din lapte de vacă (89,8% din total) cu 378 tone (-6,3%), la 5.607 tone, şi de lapte de consum cu 690 tone (-4,5%), la 14.552 tone.

În schimb, cantitatea de smântâna de consum a crescut cu 520 tone (+15,5%), la 3.868 tone, iar cea de lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut şi altele) cu 423 tone (+3,4%), la 12.820 tone.
Raportat la aceeaşi lună din 2009, cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile procesatoare a scăzut în iulie cu 10.452 tone (-11,1%).

Scăderi ale producţiei au avut loc la unt cu 235 tone (-24,9%), urmat de brânzeturi cu 858 tone (-13,3%), lapte de consum cu 813 tone (-5,3%) şi smântână de consum cu 98 tone (-2,5%).
Singurul produs lactat a cărui producţie a crescut în iulie, faţă aceeaşi lună a anului trecut, este laptele acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut şi altele), cu 336 tone (+2,7%).

În primele şapte luni, comparativ cu ianuarie-iulie 2009, cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile procesatoare a scăzut cu 41.527 tone (-6,9%), la 558.674 tone.

Cea mai mare scădere a producţiei în intervalul analizat poate fi menţionată la brânzeturi, inclusiv cantitatea de brânză obţinută exclusiv din lapte de vacă (92% din producţia totală de brânzeturi) cu 3.733 tone (-8,9%), urmată de unt cu 421 tone (-7,1%) şi de lapte de consum cu 3.870 tone (-3%).

O creştere a producţiei s-a înregistrat la lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut şi altele), cu 4.189 tone (+4,9%), în timp ce la smântâna de consum a rămas aproximativ egală cu cea obţinută în primele şapte luni din 2009.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *