Până la finalizarea implementării, produsele obţinute în aceste unităţi, care vor beneficia de prelungirea perioadei de tranziţie vor fi comercializate numai pe piaţa internă, ele fiind marcate cu o marcă de sănătate/ identificare de formă rotundă, diferită de cea ovală, aplicată produselor care provin din unităţi autorizate pentru schimburi intracomunitare.

Reprezentanţii ANSVSA au prezentat la reuniunea Comitetului Permanent pentru Siguranţa  Biologică a Lanţului Alimentar, care a avut loc la Bruxelles în data de 17 noiembrie, argumentele pentru prelungirea a perioadei de tranziţie pentru unităţile respective, în principal acela că procentul de implementare al programele de modernizare şi restructurare depăşea 70% .

În cadrul reuniunii s-a arătat că propunerea de prelungire a tranziţiei a venit ca urmare a solicitării României şi a verificării situaţiei la faţa locului, de către experţi ai  Comisiei Europene, în cursul lunii octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *