Semences de France și-a anunțat oficial intrarea pe piața românească. Semences de France este departamentul de vânzări de semințe pentru culturile de câmp din cadrul Grupului InVivo, cel mai important grup de cooperare agricolă din Franța. Compania, creată în 1991, este deţinută de InVivo în proporţie de 68%, iar restul de 32% aparţine celor 49 de cooperative franceze. Sediul administrativ al Semences de France se află în localitatea La Chapelle d’Armentières, în nordul Franţei.

„Agxecutive este reprezentantul exclusiv al Semences de France în România. Se lucrează la prospecţia pieţei, dar şi la testarea unor soiuri şi hibrizi în ideea de a introduce o gamă varietală bogată. Toate produsele aduse în ţara noastră vor fi înscrise în catalogul european, iar varietăţile vor fi testate la nivel naţional. Astfel, Semences de France, în parteneriat cu Agxecutive, doreşte să-şi aducă aportul la valoarea adaugată din agricultura României”, a declarat Florin Constantin, Fondator şi Strategic consulting & business development Agxecutive.

Potrivit lui Olivier Crabos directorul de dezvoltare internațională, Semences de France are 150 de angajaţi şi o cifră de afaceri de peste 150 de milioane de euro, fiind cea mai mare companie de material semincer din Franţa. Firma deţine 3 echipe comerciale specializate. „Avem 30 de specialişti pe culturi furajere, 20 pe cereale păiose şi 40 pe restul culturilor hibride de câmp. Expertiza noastră este marcată de două modele de business. Primul vizează cerealele păiose, acesta fiind un model de prestări servicii pentru cooperativele agricole membre, iar cel de al doilea, pentru culturile furajere şi hibride, reprezintă un model clasic al firmelor furnizoare de seminţe bazat pe comercializare şi profit”, a declarat Olivier Crabos.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *