Cercetare
Sindicalistii de la Statiunea de Cerecetare Agricola Teleorman solicita scoaterea sporului de vechime din salariul de baza
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Luni, 23 Iunie 2014 18:00
Domenii - Cercetare

Sindicalistii de la Statiunea de Cercetare Dezvoltare Agricola (SCDA) Telorman, afiliati la AGROSTAR, cer scoaterea sporului de vechime din salariul de baza.  “Acesta solicitare a noastra vine in conditiile in care statiunea are o situatie financiara foarte buna, dar salariile angajatilor nu pot fi majorate, chiar daca nu se pune problema  unor fonduri de la bugetul de stat pentru punerea in aplicare a acestei masuri. Daca scoatem sporul de vechime din salariu, in prezent, suntem cu salariile sub salariul minim”, declara liderul de sindicat Stelian Capatana.

 

Ultima actualizare în Miercuri, 01 Noiembrie 2017 12:58
 
Asocierea în participațiune a salvat Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Caracal de la dispariție
PDF Email
Scris de Lidia Truica
Duminică, 20 Iunie 2010 12:21
Domenii - Cercetare

Veche de 100 de ani, Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Caracal (SCDA) nu a avut soarta celor mai multe unități de cercetare agricolă din România, care au dispărut în ultimii 20 de ani, datorită unui contract de asociere în participațiune pe care l-a încheiat în anul 2004.

Stațiunea a fost preluată în acel an de către Universitatea din Craiova de la Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Sisești". „În momentul preluării, stațiunea avea datorii de 40 de miliarde de lei vechi. S-a realizat un contract de asociere în participațiune între Universitate și o firmă privată. Universitatea a venit cu terenul, forță de muncă, tehnologie, iar firma a venit cu bani. În numai un an agricol, stațiunea a revenit pe linia de plutire și în al doilea an deja a trecut pe profit”, a declarat pentru agro-consultanta.ro directorul general al SCDA Caracal Cătălin Roșculete.

 

Ultima actualizare în Miercuri, 17 Noiembrie 2010 10:00