Sindicalistii de la Statiunea de Cerecetare Agricola Teleorman solicita scoaterea sporului de vechime din salariul de baza
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Luni, 23 Iunie 2014 18:00
Domenii - Cercetare

Sindicalistii de la Statiunea de Cercetare Dezvoltare Agricola (SCDA) Telorman, afiliati la AGROSTAR, cer scoaterea sporului de vechime din salariul de baza.  “Acesta solicitare a noastra vine in conditiile in care statiunea are o situatie financiara foarte buna, dar salariile angajatilor nu pot fi majorate, chiar daca nu se pune problema  unor fonduri de la bugetul de stat pentru punerea in aplicare a acestei masuri. Daca scoatem sporul de vechime din salariu, in prezent, suntem cu salariile sub salariul minim”, declara liderul de sindicat Stelian Capatana.

 

In vremea “guvernarii Boc” s-a decis ca sporul de vechime sa fie introdus in salariul de baza, ceea ce a afectat  si veniturile salariale ale angajatilor din SCDA Teleorman.  In prezent statiunea mai are doar 94 de salariati, de la 335 in urma cu cativa ani si obtine profit de circa 25 de miliarde de lei, potrivit lui Stelian Capatana. Salariul mediu este de 870 de lei.

Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă - Teleorman s-a înfiinţat în anul 1972, ca unitate de cercetare ştiinţifică agricolă zonală, pentru Câmpia Burnasului, Câmpia Burdei şi Câmpia Boianului, în scopul elaborării şi introducerii tehnologiilor moderne în agricultură şi producerea de sămânţă din categoriile superioare, la principalele culturi agricole.
Cercetările efectuate la S.C.D.A. Teleorman s-au derulat în cadrul programelor naţionale de cercetare-dezvoltare; în prezent, susţinerea financiară fiind asigurată din proiecte atribuite direct în sistem competitiv, din parteneriat şi colaborări la proiecte de cercetare-dezvoltare naţionale şi din veniturile proprii.

Realizări:

-         soiuri de ricin: Teleorman (1987);
-         soiuri de mazăre: Vedea (1991);
-         soiuri de năut: Rodin, Burnas (2004);
-         soiuri de bumbac: Brânceni , Adelin .

În prezent, colecţia de material de ameliorare la bumbac se află în conservare. Colectivul de ameliorare se află în relaţii de colaborare ştiinţifică şi schimb de material genetic cu instituţii similare din Bulgaria.

Ultima actualizare în Miercuri, 01 Noiembrie 2017 12:58