Combinatul de Îngrășăminte Chimice (Cich) Năvodari, sigurul producător român de îngrășăminte pe bază de fosfor din România, a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de aproximativ 10%, în anul 2018, față de anul precedent, ajungând la afacri de 106 milioane de lei. Astfel, compania și-a consolidate poziția pe piața îngrășămintelor chimice din România.

“Anul 2018 a fost unul bun pentru noi și cred că acest lucru se datorează faptului că suntem foarte atenți la nevoile fermierilor. Aceștia au început să-și schimbe opțiunile la capitolul îngrășăminte și să acorde importanță calității fertilizanților. Pe de o parte înteleg importanța tuturor elementelor nutritive și aportul acestora în creșterea producției pe fermă, pe de altă parte, din cauza condițiilor agrometeorologice extreme și a lipsei irigațiilor, sunt extrem de precauți la creșterea investiției pe hectar”,  declară directorul execuctiv al Cich Cezara Vișan.

Pentru anul 2019, Cich își propune o creștere minimă de 5% a cifrei de afaceri și a profitului, față de anul precedent, dar principalul obiectiv al societății este acela de a-și consolida cifrele deja obținute.

“Pentru noi cel mai important este să nu facem rabat de la calitatea produselor pe care le livrăm fermierilor. Anul acesta, introducem produse noi și permanent avem această preocupare de a pune în centru activițăților noastre nevoile agricultorilor. Astfel, de la începutul anului am completat gama de fertilizanti pentru agricultura BIO. De asemenea, am integrat în planurile de nutriție și partea de fertilizanți foliari și microgranulați starter alături de fertilizanții cu aplicare la sol, pentru a putea asigura o nutriție completă 100%. Consumul mediu de îngrășăminte la hectar, în România este în continuare sub media europeană deci cu siguranță mai este loc de creștere. Este loc de creștere atât la cantitatea aplicată pe hectar, cât și la calitatea îngrășămintelor. Practic, acest input care înseamnă circa 30-40% din total investitie/hectar este elementul esențial pentru punerea în valoare a geneticii de top a semințelor și protectiei fitosanitare a pesticidelor”, declară Cezara Vișan.

Sumele investite în ultimii ani la Combinatul de Îngrășăminte Chimice Năvodari depășesc 5.000.000 euro.

Combinatul de Îngrășăminte Chimice Năvodari este o societate cu tradiție în producția de îngrațăminte chimice, dar și un promotor al celor mai noi tehnologii pentru fertilizare în România. Obiectivul societății este acela de dezvolta și aduce pe piață produse ce conțin cele mai noi tehnologii, produse ce pot aduce plus valoare fermierilor. Astfel, in ultimii ani am omologat si introdus pe piata doua tehnologii unice in Romania: Ingrasamintele pe baza de azot sau complexe cu degajare controlata a partii de azot – gama NG și Ingrasamintele pe baza de fosfor sau complexe cu potentiator de fosfor – gama Amesal. Cich are aprox. 100 de angajati proprii, iar cu colaboratorii ajunge la 250 persoane. o capacitate de depozitare de 100.000 tone în depozite acoperite și platforme betonate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *