Titan va produce chifle pentru McDonald's, după o investiție de aproape 15 milioane de euro
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Luni, 18 Octombrie 2010 22:09
Companii - Companii

Titan a investit aproape 15 milioane euro, din fonduri proprii, în noua fabrică din localitatea Cernica, care va produce chifle pentru McDonald's, a declarat luni directorul general al producătorul de morărit şi panificaţie, Stephanos Krommydas.

El a adăugat că estimează că va recupera investiţia în trei ani.

Fabrica de lângă Bucureşti a fost deschisă de Titan pentru a asigura necesarul de chifle pentru restaurantele McDonald's din România şi Bulgaria, iar în viitor produsele vor fi exportate şi în Grecia, Serbia şi Macedonia. Unitatea va produce aproape 275 milioane de chifle pe an şi are 30 de angajaţi. Suprafaţa fabricii este de 4.000 metri pătraţi.

 

 

Krommydas a adăugat că noua fabrică va contribui cu 10% la cifra de afaceri a companiei Titan estimată pentru 2011.

Titan ar putea încheia anul 2010 cu afaceri de 60 milioane euro, iar pentru anul viitor reprezentanții companiei estimează încasări de 77 milioane euro.

În 2011, Titan va investi trei milioane euro în deschiderea a până la zece magazine noi în Bucureşti și în modernizarea echipamentelor şi a liniilor de producţie.

Compania Titan, membră a grupului austriac LLI Euromills, are în prezent aproape 880 de angajaţi, la cele două centre de producţie din Bucureşti şi Târgu Mureş.
În România, McDonald's are 62 de restaurante în 21 de oraşe.

Ultima actualizare în Marţi, 23 Noiembrie 2010 16:44