Magiunul de Toploveni, premiat la Bruxelles, va fi exportat doar ambalat în borcane
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Duminică, 06 Iunie 2010 01:50
Companii - Companii

Magiunului de Topoloveni, singurul produs românesc atestat la nivel național ca produs tradițional, care a primit distincția „Superior Taste Award” la Bruxelles de la International Taste&Quality Institute nu va mai fi exportat vrac, ci doar ambalat, a declarat pentru agro-consultanta.ro, Diana Stanciulov juristul companiei producătoare, SC Sonimpex Serv Com SRL.

„Sperăm ca obținerea acestei distincții să ne ajute să exportăm produsul ambalat și străinii să capete încredere ,chiar dacă este un produs pe eticheta căruia scrie România”, a declarat Diana Stanciulov.

 

 

În curând, SC Sonimpex Serv Com SRL va lansa pe piață și dulceața de căpșuni fără zahăr, iar produsele firmei vor fi vândute sub brandul „Topoloveana”. „Pe mama o cheama Bibiana, pe mine mă cheamă Diana. Numele se termina cu ana și ne-am gândit ca și brandul să fie feminin așa ca am ales numele Topoloveana.

Magiunul natural de prune Topoloveni este produs de compania SC Sonimpex Serv Com SRL, după o rețetă pastrată din 1914.

Produsul este listat în baza de date a Comisiei Europene în vederea obținerii indicației geografice protejate (IGP) și are șanse să devină primul produs românesc care primește o astfel de recunoaștere. De asemenea, produsul a obținut și codul NATO, ceea ce înseamnă că ar putea să se numere printre firmele care furnizează produse pentru organizație.

Magiunul de Topoloveni deține și titlul de Furnizor al Casei Majestatii Sale Regale a Romaniei, pentru urmatorii trei ani.

Calități curative ale Magiunului de Topoloveni

Prin testele realizate la Institutul de Cercetări Alimentare și la Institutul LAREX  s-a demonstrat că magiunul natural de prune de Topoloveni nu are zahăr adăugat, nici un alt aditiv alimentar și are fibră alimentară peste 30%. Din analize a rezultat că reduce riscul constipației, determină scăderea colesterolului, previne apariția maladiilor cardiovasculare, previne obezitatea, are efecte benefice benefic asupra oaselor, reduce rata de apariție a cancerelor, în special al celui de colon, previne apariția îmbătrânirii precoce și a celulitei, stimulează sistemul imunitar prin creșterea rezistenței la infecțiile virale. Datorită cantității  foarte  mari de fibre alimentare, magiunul stimulează procesele naturale de detoxifiere  prevenind astfel și oboseala cronica. Magiunul natural de prune de Topoloveni este un bun adaptogen natural reducând astfel stressul prin întărirea mecanismelor naturale de adaptare. Ca energizant general al organismului ajută la furnizarea de “combustibil”gata de utilizat de către creier ,mușchi, alte organe vitale.  De asemenea, poate fi consumat de persoanele suferinde de diabet, avand index glicemic scazut, 39, 25 grame de magiun natural de prune de Topoloveni fiind echivalentul unei felii de pâine ( 1 BE).  Poate fi consumat de la vârsta de 6 luni, când se începe diversificarea alimentației.

Ultima actualizare în Duminică, 06 Iunie 2010 16:43