Fermierii, invitati de Comisia Europeana sa se implice in modernizarea si simplificare PAC
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Vineri, 10 Februarie 2017 23:18
Domenii - Legislatie

Comisia Europeana a lansat in 2 februarie, pe siteul institutiei, o consultare publica, aceasta fiind prima etapa a procesului de modernizare si simplificare a PAC ( Politica Agricola Comuna ). Fermierii si organizatiile agricole sau de orice alt tip, dar si simplii cetateni sunt invitati sa raspunda unui chestionar structurat in cinci capitole: 1. date personale ( repondent individual sau persoana juridica, tara de origine, numele si prenumele, adresa de email, persoana activa sau nu in agricultura ), date care pot fi facute publice numai cu acceptul repondentului; 2. agricultura, mediul rural si CAP in prezent; 3. obiectivele si guvernanta; 4. agricultura, mediul rural si CAP in viitor și 5. modernizare si simplificare.

 

Daca sunteti interesati, aveti de raspuns unor intrebari de actualitate in agricultura din UE. Va trebui, de pilda, sa alegeti care sunt in opinia dvs. principalele trei provocari pentru fermierii europeni, din cele sase identificate de Comisie: obtinerea unui standard de viata echitabil, adaptarea la cerintele consumatorilor, presiunile asupra mediului si resurselor naturale, schimbarile climatice, lipsa locurilor de munca si a cresterii economice in mediul rural, dezvoltarea inegala a statelor si regiunilor europene. Catre finalul chestionarului, mai exact prin intrebarea nr. 32, vi se cere sa propuneti solutii concrete pentru simplificarea PAC si reducerea birocratiei.

Intrebarile sunt formulate deocamdata in limba engleza, dar vor fi traduse in curand in limbile nationale ale statelor membre. Consultarea are un termen de trei luni, iar raspunsurile la chestionar vor fi publicate pe siteul CE si vor fi prezentate de comisarul pentru agricultura, Phil Hogan, intr-o conferinta programata pentru luna iulie, a.c, la Bruxelles.

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/FutureCAP

Ultima actualizare în Joi, 02 Martie 2017 20:02