Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată 595.250.283 euro, reprezentând  96 % din suma de 619,8 milioane euro, sprijin din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA) alocat României pentru plățile pe suprafață în cadrul Campaniei SAPS 2009.

Suma autorizată la plată este aferentă solicitărilor depuse de 1.069.000 fermieri, pentru o suprafață de nouă milioane hectare.

Totodată, APIA a autorizat la plată suma de 259 milioane euro, reprezentând sprijin financiar din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) și bugetul național, destinat zonelor montane defavorizate și plăților de agromediu.

Tot în cadrul schemelor/măsurilor de sprijjin pe suprafață, APIA a autorizat suma de 258,8 milioane euro, aferentă Plăților Naționale Directe Complementare (CNDP) în sectorul vegetal.

Reamintim că schemele/măsurile de sprijin pe suprafață sunt finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) și din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *