EcoAgricultura
Curs de agricultura ecologica si permacultura
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Vineri, 17 Februarie 2017 11:40
Domenii - EcoAgricultura

Permacultura Strambeni organizeaza curs de permacultura si agricultura ecologica de 2 zile, 25-26 Februarie, ideal pentru fermierii ce cultiva pomi si arbusti fructiferi, legume, cereale, sau cei ce vor sa infiinteze o astfel de ferma.

Teme abordate:
- Tratamentele ecologice
- Fertilizarea ecologica
- Proiectare fermei si a gospodariei in functie de conditii pedo-climatice si de topografie
- Culturi de legume, pomi si arbusti fructiferi pentru fermieri si hobby
- Modele de business cu vanzare directa

Ultima actualizare în Joi, 02 Martie 2017 19:57
 
Lista organismelor de inspectie si certificare agreate de MADR
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014 21:55
Domenii - EcoAgricultura

http://www.madr.ro/ro/agricultura-ecologica/organisme-de-inspectie-si-certificare.html

 
La conferința Avalon din Slovenia s-a dezbătut „Ecologizarea PAC”
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Joi, 25 Noiembrie 2010 16:17
Domenii - EcoAgricultura

Circa 100 de operatori și organizații din peste 30 de țări care activează în agricultura ecologică, au participat săptămâna trecută la Conferința Avalon de la Bled, Slovenia. La conferința a cărei temă a fost „Ecologizarea Politicii Agricole Comune”,  au luat parte și reprezentanți ai unor companii și asociații din România: președintele Federației Naționale de Agricultură Ecologică Ion Toncea, directorul executiv al Asociației Bioterra Albert Imre, Răzvan Popa și Nat Page de la Fundația Adept, Teodora Aldescu , reprezentant al firmei Alsemo, cercetător principal, conf. Universitar la Departamentul de Cercetări Socio-Umane „George Barițiu” de la Institutul de Istorie din Cluj.

Prin această conferință, Avalon (o fundație internațională cu sediul în Ţările de Jos  care promovează agricultura ecologică și dezvoltarea durabilă) și-a propus să acorde asistență organizațiilor și operatorilor economici din domeniu pentru îmbunătățirea eforturilor de ajustare a nevoilor din statele membre, dar și în țări din afara UE.

Ultima actualizare în Miercuri, 08 Decembrie 2010 13:18
 
Vicepreședinte AGROSTAR: Trebuie luate în serios investițiile în agricultura ecologică, în special în legumicultură
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Duminică, 24 Octombrie 2010 19:21
Domenii - EcoAgricultura

„Agricultura ecologică se dezvoltă în ritm alert nu doar în Europa, ci în întreaga lume. Recent am participat la Horti Fair 2010, care a avut loc în Olanda și am rămas surprinși de numărul mare de expozanți de îngrășăminte organice, care se utilizează în agricultura ecologică. Investițiile în agricultura ecologică trebuie luate în serios, în special cele din domeniul legumiculturii”, a declarat pentru agro-consultanta.ro, directorul executiv al Legumicola Pleșoiu (Olt), care deține și funcția de vicepreședinte Agrostar.

 

Ultima actualizare în Vineri, 12 Noiembrie 2010 00:00
 
Cererile pentru ajutoarele financiare destinate agriculturii ecologice se depun până la 31 august
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Luni, 09 August 2010 08:36
Domenii - EcoAgricultura

Termenul limită pentru depunerea cererilor pentru ajutorul specific finanțat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) și destinat agriculturii ecologice este 31 august 2010, potrivit Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Beneficiarii ajutorului specific sunt producătorii agricoli, persoane juridice și/sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau întreprinderi familiale constituite potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 44/2008. Persoanele fizice neautorizate potrivit OUG nr. 44/2008 pot depune cererea cu obligația să se autorizeze și să depună copie de pe certificatul de înregistrare la Registrul Comerțului până la data de 15 octombrie 2010.

 

Ultima actualizare în Miercuri, 01 Septembrie 2010 10:09
 
<< Început < Anterior 1 2 3 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 3