Produsele eco din țări care nu sunt membre UE vor putea fi vândute în România doar după autorizarea de către MADR
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Miercuri, 23 Iunie 2010 14:07
Domenii - EcoAgricultura

Produsele ecologice din țări țerțe (care nu sunt membre UE) vor fi controlate mai strict la intrarea în România, acestea urmând să fie autorizate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) pentru a putea fi vândute, a declarat pentru agro-consultanța.ro consilierul pe probleme de agricultură ecologică din cadrul MADR Teodora Aldescu.

Până acum, produsele ecologice importate din aceste țări circulau doar cu un certificat din care reieșea că fac parte din această categorie. Odată cu intrarea în vigoare a Ordinului comun al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale și al președintelui Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, aflat la Monitorul Oficial pentru publicare, va trebui depusă o documentație prin care să se demonstreze că sunt produse eologice. "Dacă documentația demonstrează că sunt produse ecologice, primesc autorizație din partea Ministerului Agriculturii, dacă nu, nu", a declarat pentru agro-consultanta.ro reprezentantul MADR.

Teodora Aldescu a precizat că la ora actuală importurile de produse ecologice din țările terțe sunt nesemnificative, însă România vrea să se protejeze prin legislație, având în vedere că aceste țări au produse eco.

Ultima actualizare în Joi, 01 Iulie 2010 18:55