Cei care vor să acceseze fonduri europene prin PNDR pot apela la CEC pentru cofinanțare
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Joi, 08 Iulie 2010 23:05
Domenii - Fonduri europene

CEC Bank a încheiat un parteneriat cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) și Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) pentru facilitarea accesului la finanțare a beneficiarilor de fonduri europene, potrivi unui comunicat al băncii.

Protocol este destinat potențialilor beneficiari ai Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) și beneficiarilor semnatari ai contractelor de finanțare cu APDRP, care nu-și pot asigura din surse proprii co-finanțarea.

 

 

"Prin acest parteneriat se urmărește creșterea activității de creditare prin majorarea numărului firmelor beneficiare ale Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) care pot avea acces la credite de la CEC Bank", se arată în comunicat.

Protocolul prevede utilizarea unui model standard de scrisoare de confort, care va fi eliberată de bancă solicitanților de credite, care au proiecte selectate și pentru care urmează să fie încheiate contracte de finanțare din fonduri europene.

Astfel, toți potențialii beneficiari care doresc cofinanțarea proiectelor depuse în cadrul PNDR se pot adresa sucursalelor CEC Bank, în vederea emiterii scrisorilor de confort.

CEC Bank a finanțat până în prezent peste 2.250 de proiecte pentru obținerea de fonduri europene, iar prin cofinanțările acordate de bancă s-au absorbit până în prezent granturi în valoare de peste 200 milioane euro. Banca acordă îndrumare, promovează și vinde produsele de creditare pentru accesarea de fonduri europene celor care au nevoie de cofinanțare și doresc să apeleze la aceste fonduri, înființând în toate sucursalele băncii câte un astfel de birou. Până la această dată au fost inaugurate oficial birourile aflate în incinta sucursalelor din Piatra Neamț, Bacău, Iași, Constanța, Suceava, Botoșani, Brăila, Galați, Tulcea, Călărași, Brașov. Această acțiune de lansare a Birorurilor de Fonduri Europene va continua și în perioada următoare în majoritatea sucursalelor băncii.

Ultima actualizare în Sâmbătă, 14 August 2010 00:07