AGROSTAR in parteneriat cu Universitatea BIOTERRA ii invata pe studenti cum sa devina activi pe piata muncii
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Luni, 02 Iunie 2014 15:03
Domenii - Fonduri europene

 

Federatia Nationala a Sindicatelor din  Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe – AGROSTAR, in parteneriat cu UNIVERSITATEA BIOTERRA Bucuresti si CENTRO DE ESTUDIOS INFER SL partener transnational, anunta lansarea proiectului ,,Sa devenim activi pe piata muncii!”. Proiectul este cofinantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN  prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeste in oameni!”, Axa prioritara 2, Domeniul major de interventie 2.1-„Tranzitia de la scoala la viata activa"!

Proiectul reprezinta un program complex de dezvoltare a competentelor practice pentru studentii din anii terminali si masteranzi in scopul autocunoasterii si dezvoltarii personale, precum si furnizarea serviciilor de informare si consiliere privind cariera studentului in contextul existent. In cadrul proiectului vor fi infiintate 5 centre care vor furniza servicii de orientare, consiliere si indrumare pentru studenti. Centrele vor funciona in: Bucuresti, Alexandria, Slobozia, Buzau, Focsani.

 

Proiectul se adreseaza unui grup tinta alcatuit din 5000 de studenti din anii terminali care vor beneficia de:

· Un program integrat de consiliere profesionala care vizeaza dezvoltarea perspectivelor de cariera pentru studenti prin familiarizarea cu mediul de lucru, dar si dezvoltarea abilitatilor personale (incredere in sine, auto-control, adaptabilitate si munca in echipa);

· Stagii complexe de practica; Workshop-uri, excursii tematice, ateliere de bune practici, seminarii de informare cu privire la oportunitatile  existente pe piata muncii;

· Un pachet de material suport: broşuri cu recomandări privind identificarea şi obţinerea unui loc de muncă, dar şi ghiduri şi materiale referitoare la tematica obiectivelor orizontale (egalitatea de şanse şi dezvoltarea durabilă);

· O pagina web cu informatii relevante despre proiect, actualizata pe tot parcursul implementarii si care va contine detalii referitoare la proiect adresate grupului tinta.

In cadrul proiectului, 15 studenti care s-au remarcat in stagiul de practica vor beneficia de premii care vor consta intr-o vizita de studiu in Spania.

Obiectivul general al proiectului constă în creşterea şanselor de ocupare a studenţilor din Regiunea Sud Est, Regiunea Sud-Muntenia şi Regiunea Bucuresti-Ilfov.

Perioada de desfăşurare a proiectului este de 20 luni, respectiv 14.04.2014-13.12.2015;

Valoarea eligibilă a proiectului este de: 12.327.967 Ron;

Conferinţa de lansare a proiectului va avea loc la Hotel Internaţional, Bucureşti în data de 05.06.2014, ora11:00;

Pentru mai multe informaţii despre acest proiect, va rugăm contactați:

Federaţia AGROSTAR

Sahlean Oana, Manager proiect, E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Vlad Nicoleta, Expert tehnic-  E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Ultima actualizare în Vineri, 06 Iunie 2014 14:57