APDRP va contracta proiecte de peste trei miliarde de lei pentru "Renovarea și dezvoltarea satelor"
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Miercuri, 19 Mai 2010 13:16
Domenii - Fonduri europene

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) urmează să contracteze, în perioada următoare, 295 de proiecte selectate pentru finanţare prin Măsura 322 „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale", potrivit unui comunicat transmis miercuri de agenție.

Aceste proiecte selectate pentru finanţare, au fost depuse în sesiunea deschisă pentru Măsura 322 între 15 iunie – 31 iulie 2009. Fondurile europene nerambursabile care vor fi acordate acestor proiecte selectate sunt de peste 3,08 miliarde lei, acoperind astfel integral alocarea aferentă sesiunii din perioada iunie – iulie 2009.

 

 

Proiectele au fost selectate dintr-un  total de 2.051 de proiecte conforme, evaluate în sesiunea menţionată şi având o valoare totală publică de aproximativ 20 miliarde lei.

„Perioada necesară evaluării acestor proiecte a fost direct influenţată de numărul mare de proiecte depuse în cadrul acestei Măsuri, precum şi în cadrul celorlalte Măsuri active din cadrul PNDR.APDRP a verificat 2.051 de proiecte încadrate la Măsura 322 şi alte aproximativ 25.000 de cereri de finanţare depuse până în prezent la restul măsurilor active, cu doar 1.400 de angajaţi, în condiţiile în care instituţia a trebuit de fiecare dată să asigure în procedura de verificare „principiul patru ochi” conform principiilor stabilite la nivel european”, se arată în comunicatul APDRP.

Prin fondurile alocate Măsurii 322 s-a finanţat o paletă largă de acţiuni, incluzând atât dezvoltarea infrastructurii rurale, cât şi serviciile pentru populaţia locală sau conservarea tradiţiilor. Astfel, proiectele selectate vor primi fonduri pentru îmbunătăţirea reţelelor de drumuri, înfiinţarea şi dotarea centrelor after school, reabilitarea, modernizarea şi dotarea căminelor culturale, înfiinţarea grădiniţelor, înfiinţarea centrelor sociale de îngrijire bătrâni, restaurarea bisericilor şi a monumentelor istorice, etc.

Ultima actualizare în Sâmbătă, 22 Mai 2010 22:37