MADR prelungeste pana pe 14 iunie termenul pana la care producatorii de lapte afectati de criza pot cere ajutorul financiar de la UE
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Sâmbătă, 22 Mai 2010 23:06
Domenii - Fonduri europene

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a intocmit un proiect de Hotarare prin care propune prelungirea termenului de solicitare a ajutorului financiar de la UE de catre producatorii de lapte si produse lactate grav afectati de criza din sectorul lactatelor pana pe 14 iunie.

Termenul initial de solicitare a ajutorului era 14 mai, insa s-a constatat ca timpul a fost prea scurt si din 11.208 cereri, cat se estima ca vor fi depuse, au fost doar 981 de solicitari. Asta ar insemna ca din suma de peste cinci milioane de euro aprobata de Comisia Europeana, ar fi fost folositi doar circa un milion, restul urmand sa fie returnati Comisiei.

 

 

Proiectul de act normativ prevede, de asemenea, eliminarea cerintei de autorizare, creandu-se astfel posibilitatea ca un numar mai mare de producatori de lapte, care au comercializat lapte in anul de cota 2008-2009 si au fost grav afectati de criza, sa poata depuna cereri intr-o noua etapa, respectiv 30 mai-14 iunie.

O alta modificare consta in faptul ca sunt recunoscuti ca beneficiari ai ajutorului comunitar si producatorii care au intrat in posesia cotelor de lapte prin transferul definitiv al exploatatiei si prin transferul definitiv intre rude de gradul I sau prin fuziunea sau divizarea exploatatiilor persoanelor juridice, prin fuziunea unor exploatatii apartinand aceluiasi proprietar.

Ultima actualizare în Sâmbătă, 22 Mai 2010 23:18