Producatorii de lapte din zonele defavorizate vor primi un ajutor financiar de pana la 100 de euro pe cap de vaca
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Marţi, 01 Iunie 2010 16:17
Domenii - Fonduri europene

Producatorii de lapte de vaca din zonele defavorizate vor beneficia de un ajutor financiar specific pe exploatatie, dar care nu va depasi 100 de euro pe cap de animal, incepand din acest an. Potrivit unei Hotarari de Guvern semnata de ministrul agriculturii Mihail Dumitru cererile se depun pana la data de 30 iulie.

Beneficiarii acestui ajutor trebuie sa functioneze autorizat, iar cei care nu sunt inregistrati pot depune cerere cu obligatia de a se autoriza si de a depune copia certificatului de inregistrare la Registrul Comertului pana la data de 30 septembrie 2010.

 

 

Cei care solicita ajutorul trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa fie inregistrati in sistemul de administrare a cotelor de lapte al Serviciului de Administrare a Cotelor de Lapte din cadrul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) cu cota de lapte pentru livrari si/sau vanzari directe; efectivul de vaci de lapte detinut de beneficiar sa fie inscris in Registrul National al Exploatatiilor (RNE) la termenul limita de depunere a cererii; efectivul de vaci de lapte pentru care se solicita ajutorul specific anual trebuie mentinut in exploatatie pe perioada derularii schemei de sprijin.

Ultima actualizare în Marţi, 01 Iunie 2010 16:23