APDRP: S-au depus cereri în valoare peste 864 milioane euro pentru modernizarea exploatațiilor
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Luni, 14 Iunie 2010 14:31
Domenii - Fonduri europene

Oficiile Județene ale Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit au primit, în sesiunea 3 - 31 mai,  691 de cereri de finanțare, cu o valoare totală (finanțare publică și privată) de peste 864 de milioane euro pentru Măsura 121 - Modernizarea exploataților agricole.

Potrivit unui comunicat al Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) dintre acestea, 367 de cereri de finanțare, în valoare de 330 de milioane euro, privesc sectorul vegetal și 324 de cereri, cumulând 533 de milioane euro, privesc sectorul animalier.

 

Pentru această sesiune au fost disponibile fonduri în valoare de 150 de milioane de euro, din care 60 de milioane de euro au fost alocați pentru sectorul vegetal, iar 90 de milioane de euro pentru sectorul animal. Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanțarea unui proiect din cadrul Măsurii 121 este de 1,6 milioane de euro.

 

Unul dintre proiectele cu cea mai mare valoare eligibilă – 4 milioane de euro – este localizat în județul Buzău și are ca obiectiv înființarea unei ferme de scroafe care are în componență și o bucătărie furajeră. La polul opus, din punctul de vedere al valorii eligibile, se află un proiect a cărui valoare eligibilă este de aproximativ 25 de mii de euro, prin care beneficiarul își propune înființarea unei plantații de struguri de masă în județul Vrancea.

Până în prezent, au fost depuse pentru a primi finanțare nerambursabilă din fondurile alocate măsurii de Modernizare a exploataților agricole, 5.220 de cereri de finanțare conforme cu o valoare totală de aproximativ 1,94 miliarde euro. Dintre acestea, 1.591 de proiecte au fost selectate pentru finanțare, însumând peste 570 de milioane de euro. Pentru această măsură de finanțare au fost încheiate până în acest moment 1.524 de contracte, în valoare de peste 528 de milioane euro.

 

Ultima actualizare în Luni, 14 Iunie 2010 14:37