Guvernul va aproba saptamana viitoare un act normativ pentru reintroducerea certificatelor de depozit la cereale, pe baza carora fermierii pot obtine credite. Potrivit ministrului Agriculturii Daniel Constantin noua forma a legii ii favorizeaza pe toti fermierii, nu doar marii agricultori.

El spune că reglementarile acutale favorizeaza un numar redus de agricultori, in special marii fermieri, potrivit Mediafax.
Schema de garantare a certificatelor de depozit pentru seminte de consum a fost operaţionalizata incepand cu anul 2009 si a functionat pana in aprilie 2013, cand a fost suspendata. Agricultorii pot beneficia, pe baza cerificatului, de un imprumut bancar garantat de stat, nemaifiind astfel nevoiti sa vanda cerealele imediat dupa recoltare, cand preturile sunt mai mici.
Din 2009 si pana la data suspendarii schemei, depozitarii licentiati beneficiari ai schemei au emis un numar de 1.187 de certificate de depozit, aferent unei cantitati de seminte de consum de 1,644 mil. tone, avand o valoare actualizata la data curenta de 1, 4 miliarde de lei.


 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *