Nimeni nu poate vinde ceva ce nu are în proprietate! Iar Agricost nu deține decât un contract de concesiune a terenurilor din IMB. Așadar, cum naiba ar putea Constantin Duluțe să vândă altceva decât acțiunile pe care le deține la Agricost IMB?!…

O acțiune, de altfel, perfect legală și de cele mai multe ori necesară la un anumit moment al unui business. Cum să ne bășicăm că un om de afaceri încearcă să obțină profit prin mijloacele naturale ale unei economii de piață?! Cum se ajunge la textele din presă cu titluri incendiare gen „Arabii cumpără Insula Mare a Brăilei” sau „Duluțe vinde Insula Mare a Brăilei la arabi” chiar nu pot să-mi închipui! Desigur că fuga după senzaționalul cu orice preț este un posibil vector al acestui mod de a deforma realitățile în breking news!

Tot în aceeași cheie se scrie și despre terenurile agricole cumpărate în disperare de străini de parcă ar fi ceva mai mult decât suprafața agricolă a României. Abia aștept o situație la care MADR lucrează acum (deși mi se pare așa de aiurea că nu există o evidență clară a acestui fenomen, pe care toți politicenii îl declară ca fiind un atac mârșav la integritatea alimentară a României. Mai ales când notarii sunt români, primăriile la fel, iar APIA cel puțin asemenea!!!) și abia atunci o să se desumfle bula aceasta! Nu mai vorbesc de aberațiile prin care se spune că sunt multe terenuri cumpărate prin intermediari. Offf, aș vrea să văd cine are curajul să cumpere ceva prin intermediari în România!!! Poate doar Mafia, sau mai știu eu ce altă organizație criminală care ar dori să albească ceva bani negri! Dar aici avem atâtea pârghii gen DIICOT și mai știu eu câte servicii secrete care ar trebui să cunoască de-a fir a păr astfel de situații și să încerce limitarea lor!

Ziariștii au la îndemână hiperbola și exagerarea pentru a ridica problemele spre a fi vizibile și orbilor, dar parcă în ultima vreme exagerarea este peste orice limită a normalului și lehamitea se instaurează printre, și așa puținii, consumatori de presă!

Mi-ar face plăcere ca lumea să fie informată cât de cât corect și onest, iar senzaționalul să fie din nou senzațional! Mă uit cum aproape toată presa s-a transformat într-un OTV cu zeci de capete hidoase în care fiecare virgulă din discursul unor lideri, din ce în ce mai blazați și lipsiți de orizont, se transformă în breking news. De aceea am început să-i înțeleg pe cei tineri care au renunțat la cititul ziarelor și urmăritul știrilor. Nu din lipsă de inters ci dintr-o scârbă accentuată!

Pentru cine este benefic acest mod tâmpit de tratare a realității, ca pe o bombă cu focoasele ieșite? Cine consumă astfel de gogoși putrede însiropate cu un discurs tendențios de la un cap la altul, fără alternative. Doar axiome ale dezastrului și certitudini incontestabile ale unui singur adevăr adevărat și fără de tăgadă!

Offf, nu uitați că lumea pe care o pregătiți așa de haotic este lumea în care se vor mișca copiii și nepoții voștrii. Lumea în care și voi veți fi tratați cu același sictir și zoaie într-o zi în care va fi nevoie de un breking news!

 

Tudor CALOTESCU

Comments

  1. Foarte interesant articolul.In ultimele luni se tot vorbeste de faptul ca strainii cumpara teren agricol,dar de ce nu se spune si de strainii care au comasat aceste terenuri,care au investit in utilaje si forta de munca,care au dat o paine satenilor?Sunt perfect de acord ca strainii sa cumpere teren agricol,doar ca as limita valorificarea marfii,un procent sa ramana in tara,sa vedem marfa 100% romaneasca la raf, iar celalalt procent sa il valorifice unde vor ei,nicidecum fel de fel de interdictii si limitari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *