Volumul și activitatea de inspecție în domeniul vitivinicol sunt specifice fiecărui județ, în funcție de numărul de exploatații, suprafața viticolă, numărul de operatori economici aceste aspecte impunând existența unui personal care să poată asigura monitorizarea modului de producere și comercializare a vinului și a produselor vitivinicole. Nu în ultimul rând, organismele teritoriale de inspecție au atribuții substanțiale în derularea măsurilor de piață finanțate din fonduri comunitare.

Producătorii din domeniu din cele opt regiuni vitivinicole ale țării, pe toată filiera, de la producere la comercializare, reuniți în Organizația Națională Interprofesională Vitivinicolă (ONIV), îi cer premierului Emil Boc să rezolve această problemă. În caz contrar, evaziunea fiscală va lua proporții și produsele contrafăcute vor invada piața. De asemenea, România nu va mai putea verifica trasabilitatea produselor de pe piața comunitară și din țările terțe, așa cum s-a angajat să facă odată cu aderarea la Uniunea Europeană.

Federatia “AGROSTAR” a fost înfiinţată în 1990 şi numără peste 38.000 de membri, având în componenţa sa peste 150 de sindicate din toate ramurile agriculturii (cultura câmpului, avicultură, viticultură, horticultură etc).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *