Astfel, începând cu 25 mai, vor putea fi depuse proiecte pentru măsurile care fac parte din Axa 1 „Măsuri de adaptare a flotei de pescuit comunitar”: „Ajutor public pentru încetarea permanentă a activităților de pescuit”, „Ajutor public pentru încetarea temporară a activității de pescuit”, „Investiții la bordul navelor și selectivitatea”, „Micul pescuit costier” și „Compensațiile socio-economice”.  Pentru aceste măsuri, care fac parte din Axa 1 (Măsuri de adaptare a flotei de pescuit comunitar).

Beneficiarii acestor măsuri sunt proprietarii navelor de pescuit și pescarii, iar pentru renunțarea la activitate, permanent sau temporar, finanțarea e de 100%, din care 75% de la Fondul Europen pentru Pescuit și 25% din bugetul național. Beneficiarii fondurilor pentru investiții sunt proprietarii de nave, iar sprijinul variază între 20-60%.

Tot din 25 mai vor putea fi depuse proiecte pentru măsurile „Sănătate publică”, „Sănătate animală” și „Pescuit în apele interioare” din Axa prioritară 2 „Acvacultura, pescuitul în apele interioare, procesarea și marketingul produselor obținute din pescuit și acvacultură” .

De asemenea, sunt lansate și măsurile „ Acțiuni colective”, „Protecția și dezvoltarea faunei și florei subacvatice”, „Porturi de pescuit, puncte de debarcare și adăposturi”, „Dezvoltarea de noi piețe și campanii de promovare” și „Proiecte Pilot” care fac parte din Axa prioritară 3 „Măsuri de interes comun”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *