Nu știu de ce, dar, mie mi se pare că „evoluția” PPA trece la capitolul și altele. Felul nostru de a ne obișnui cu fatalitatea, în doi timpi și trei mișcări, este un defect care ne va duce în tot felul de zone periculoase, cel puțin! Ca popor!

Implicațiile care vor decurge din această dementă bâlbâială sanitar-veterinară pot fi extreme! Și iar vom da vina pe lulu cel rău sau pe dama de treflă ori de pică. Pentru că pre la noi, niciodată, nimeni nu este vinovat de nimic fără aportul forțelor antinaționale sau al agenturilor străvezii de niciunde și de peste tot!
Dacă PPA a ajuns, deja, să contamineze un sfert de țară și absolut nimeni nu a fost dat afară din acest sistem pentru lipsa de eficiență CRASĂ și, politic, nimeni nu și-a asumat eșecul și înaintat vreo eventuală demisie, înseamnă că așa trebuie să meargă treaba! Altfel, scuzați-mă, dar nu mai înțeleg nimic. Nici liniștea, cel puțin VINOVATĂ, a reprezentanților celor care suferă și vor suferi și mai mult din pricina acestui URIAȘ EȘEC al ANSVSA. Nici tăcerea celor responsabili cu lupta directă cu epidemia! Dar tăcerea e de aur! Chiar am auzit unele opinii, e adevărat un pic cam ciudate, spuse de oameni cu multe tone de carte la diblă, cum că unii fermieri ar fi mai mulțumiți de despăgubiri decât dacă își vindeau efectivele. Sau că PPA ar fi lăsată să evolueze pentru a se susține măsura interzicerii creșterii porcilor în gospodăriile populației dar și în microferme. Care ar fi o măsură ce ar asigura o piață serioasă de sărbători pentru crescătorii profesioniști de porc. Dar, ce nu au înțeles ei este faptul că România poate intra, din această posibilă joacă cu virusul PPA, într-un real dezastru agricol!
Nu vreau să fiu Casandră și de aceea nici nu pronunț ce am în cap că s-ar putea întâmpla în viitorul imediat. Dar, fermieri, nu luați în deșert această URIAȘĂ AMENINȚARE, care se numește extinderea în continuare a PPA, pentru că va fi vai și amar pentru toți fermierii. Interdicțiile sanitar-veterinare vor fi ca o ocupație tătară pe termen lung, vă pot asigura!
Să nu ziceți mai târziu că noi, presa, am ascuns scenariile de groază de voi. Mai bine să fim catalogați la categoria exagerări decât să nu reușim să vă trezim la realitate. Iar REALITATEA este, deja, GROAZNICĂ!

Tudor CALOTESCU


 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *