Ce e drept, comuna Colibasi are un primar, Constantin Stoica, care sfinteste locul. De la primaria cea noua (un exemplu de parteneriat public-privat) trotuarele demne de sectorul 3 si statiile de autobuz, care parca sunt case premium, pana la construirea la propriu a unei cooperative cu toate acareturile. Inclusiv depozit de preluare si ambalare a legumelor. Dar acest primar merita cel putin o poveste separata.

Dupa o scurta descindere intr-unul din primele solarii intrate pe lista programului ministerial cu tomatele, chiar sub panoul care atesta acest fapt, ministrul Agriculturii a tinut conferinta de presa. Dupa ce a admirat rasadul de patlagele plantate cu grija in solarul apartinand SC Roxy Bio Plant srl din satul Campurelu. Dupa ce armata de ziaristi a iesit de sub arcada solarului, ministrul a vorbit ba de una, ba de alta (colega mea, Rodica Orjanu, va face inventarul cu responsabilitate) apoi a ascultat intrebarile si a raspuns pe rand tuturor celor prezenti.

Eu l-am intrebat de ce OJFIR-urile nu comunica cu presa folosindu-se de scuza unei oprelisti de la centru (fie ea AFIR sau MADR) iar Daea a spus ca nu exista asa ceva. Ba chiar a confirmat, in fata celor peste 30 de jurnalisti, ca recomandarea domniei sale a fost comunicarea la cel mai inalt nivel (aproape ametitor).

Dupa alte descinderi in alte solarii, chiar si in primul solar vizitat cand zapada era de un metru, o trecere pe la un centru local APIA, din comuna Comana, doar o parte mai rabdatoare a presei (cea de specialitate, desigur) a purces in Ferma de Lapte din Pantelimon trecand mai intai prin Ferma Animalelor. Ghid ne-a fost bunicul cu 3.000 de nepoti pe week-end, dr Mihai Petcu. Un erou al muncii socialiste care, iata, este un erou si al initiativei private capitaliste. Aici atmosfera a fost cand tumultoasa, cand inaltatoare. Iar noi, astia, prezentii si straprezentii presei agrariene, am putut asculta o parte din realitatile a doi specialisti. Fiecare in parte cu sarmul lui. Pana si vacile au fost mai atente la rumegat, iar laptele a curs cu o anume lejeritate, numai bine de prins de camerele de luat vederi, in timp ce microfoanele si reportofoanele durdulii incercau sa surpinda toate soaptele mandrelor de Pantelimon.

Știu ca nu e un text normal, cum nici conferinta de presa nu a fost prea conferinta, dar atunci cand discutiile despre problemele agriculturii au loc in locuri unde munca fermierilor transforma tarana in mancare, parca si jurnalistii scriu cu mai mult suflet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *